Meer informatie

Robert-Jan en Ineke in het najaar samen aan het genieten op de Anna.

 
Een kijkje in de kajuit. De boot heeft een mooie muziekinstallatie die geschikt is voor I-pod/CD/MP3/USB met ook buiten goede luidsprekers.
Ook is er 220 volt aan boord, handig voor het opladen van gsm’s,I-pods en camera’s. Allemaal luxe
maar toch is het bovenal een sportieve avontuurlijke vakantie waarin naast genieten van zon zee eten en drinken ook stevig gezeild wordt.


  In Griekenland wordt er vnl. in de volgende gebieden gezeild.
  1. Het Ionisch gebied ligt in West Griekenland. Dit is momenteel ons vaargebied en we zeilen naar de eilanden: Corfu, Paxos, Lefkas, Ithaca, Kefalonië, Zakynthos, Kalamos, Kastos en Meganisi. Af en toe varen we ook naar;  het vaste land boven de golf van Patras of naar de westelijke Peleponessos onder Patras en de golf van Patras en Korinthië.

  2. De Saronische golf rondom Athene met de eilanden Aegina, Poros, Hydra en Spetses en de oostelijke Peloponessos.

  3. De Dodecannese bij de Turkse kust met eilanden als Kos, Rodos, Simi Patmos, Leros en Samos.

  4. De Cycladen met eilanden zoals Ios, Santorini, Milos, Naxos, Paros, Kythnos, Sifnos en Serifos en Myconos.
   

In Griekenland is er de keuze tussen flottielje-zeilen en bareboot of meezeilen.

In een flottielje huur je een boot die je zelf gaat varen onder de begeleiding van een flottieljeleider op het moederschip. Je vaart met andere boten vrij korte dagtrajecten van een vaststaande route.

Als je een bareboot huurt moeten er 2 mensen goed kunnen zeilen, een vaarbewijs hebben en heel goed kunnen ankeren in het Middellandse zeegebied. Iedere avond ligt de boot op zijn anker en je veiligheid hangt van deze ankerketting af. Je bent zelf verantwoordelijk voor het kiezen van de route en het beoordelen van de weersomstandigheden.

Met het meezeilen bieden wij je een goed uitgerust en snel privé jacht met begeleiding en instructie aan en een grote kennis van de gebieden en locale omstandigheden en taverna's en ook vooral veel gezelligheid. We bepalen in overleg met onze gasten dagelijks waar we naar toe gaan en hoe het dagprogramma er verder uit ziet.


In september 2006 voeren we in “De Ionian Regatta” tegen 220 andere zeiljachten. 
Dit is de grootste zeilwedstrijd van West-Griekenland en we kunnen met trots schrijven dat we als eerste over de lijn én totaal winnaar waren!     
In september 2012 kwamen we als tweede over de lijn net na Rod Heikel de alom bekende auteur van de Griekse en Turkse waterpilots.
Comments