Ionisch gebied


We zeilen meestal in West-Griekenland in het Ionisch gebied.  We vertrekken vanuit Lefkas. In een week kunnen we naar haventjes op Kefalonia, Ithaka, Kastos, Kalamos, Meganisi en Lefkas varen. In een tocht van 10 dagen varen we ook rond het zuidelijker gelegen eiland Zakinthos. Op verzoek kunnen we ook een week naar het noorden varen naar Paxos, Corfu, Preveza, Vonitsa en het vaste land van Griekenland. Wil je een zeiltocht door andere Griekse gebieden maken dan hebben we daar meer tijd voor nodig. b.v de schitterende tocht rond de Peloponnesos neemt ongeveer 2 weken in beslag maar het is wel heftiger zeilen door woeliger water.

Het Ionisch gebied is het rustigste zeilgebied van Griekenland met in de middag een windkracht van 3-5 Beaufort. Daarom is dit gebied ook heel geschikt voor families met kinderen. Wat de natuur en de inwoners betreft is dit het groenste en vriendelijkste gebied van Griekenland. De vele haventjes maken het mogelijk om niet te lange dagafstanden te varen. 


’s Morgens is er meestal weinig wind dus is er genoeg tijd om te ontbijten, zwemmen, snorkelen, wandelen, vissen, lezen, zonnen

 of om in een leuke baai te gaan liggen. Rond 13.00 uur gaat het waaien en dan maken we de oversteek naar het volgende eiland.


Comments